Apple продължава да печели пазарен дял с iPhone5

Коментар на Джон Скъли, бивш президент на компанията за Bloomberg Television.

24.07.2013 | 16:10
Apple продължава да печели пазарен дял с iPhone5

Apple показа, че може да издържи на невероятната пазарна атака от страна на Galaxy4 на Samsung. И продължава да печели пазарен дял в САЩ с iPhone5. Смятам, че е в добра позиция за 2014, коментира Джон Скъли, бивш президент на технологичната компания. По думите му лоялните фенове на Apple “ще купят всичко сравнително ново, ако е с високо качество. Компанията никога не е правила компромис с високото качество“.

В този смисъл Скъли прогнозира, че следващата година ще имат ръст в продажбите на iPhone, когато бъдат пуснати нови продукти в тази линия. Той допълни, че  програмите за изкупуване на стари телефони също е добре да бъдат следени.

“Apple прави такива, доста тихо, но много успешно. След това продават продуктите, които се конкурират в ниските ценови нива в Азия. Очаквам да се разширят през 2014. Може дори да пуснат нови евтини продукти. 2014 може се окаже много добра година за Apple,” коментира Скъли. Според него в основата на следващата голяма революция в технологичния свят ще бъдат преносимите продукти.

„Ако Apple направи нещо като iWatch, това би било прекрасен продукт и ще се хареса много на лоялните фенове, които ще го приемат чудесно. Компанията може да  пусне нещо, което се носи върху тялото, нещо в телевизията. Не бива да забравяме колите. Автомобилите са пространство, където остават огромно възможности за продукти като тези на компанията“, допълва бившият президент на компанията. Според него решението за обратно изкупуване е било удачно и след като през първото тримесечие акциите удариха пода от 400 долара за акция, сега се търгуват около 430-440.

„Затова не бих се изненадал, ако видим повишение на акциите им през 2014, когато някои от новите продукти се появят. Оптимист съм и подкрепям начина на управление на Тим Кук,“ коментира Скъли.

Вижте цялото изказване от видео файла.