Финландци измислиха как да се справим със замръзващите фарове

Инженерите от фирмата Canatu предлагат ефективно решение - прозрачна лепенка, която поема топлина

12.11.2020 | 22:22 Редактор:
Финландци измислиха как да се справим със замръзващите фарове
Финландци измислиха как да се справим със замръзващите фарове

Финландският производител на "умни" компоненти Canatu представи своето ново изобретение, което ще трябва да защити светодиодната оптика от замръзване и запотяването. Компанията предлага LED-фаровете, които почти не се подгряват сами, да бъдат облепени с прозрачно фолио с подгряване.

Още от появата на светодиодните светлини на автомобили, това е един от често срещаните проблеми, особено в страните със студен климат и сурова зима. Причината е, че LED-крушките нямат способност да нагряват повърхността на оптиката така, както халогените. В резултат на това, в студено време фаровете замръзват отвътре и отвън, което се отразява на работата им.

Инженерите от Canatu предлагат просто, но ефективно решение - прозрачна лепенка, която поема топлина. Тя е направена от полимерен материал, като е устойчива на промените в температурите и има компактни точки за нагряване. Те осигуряват равномерно получаване на топлина и защитават фаровете от замръзване, без да повреждат повърхността. При това, лепенката може да има всякаква форма.

Четете повече по темата в Automedia.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК