fallback

Facebook спря без обяснение

Милиони потребители, най-вече от Европа, се оказаха без достъп повече от два часа. Някои подозират атака на хакерите от Anonymous.

07.03.2012 | 09:31

(обновена в 10:04)

Десетки милиони потребители на социалната мрежа Facebook се оказаха без достъп до нея за повече от два часа тази сутрин. Ако се съди по форуми в интернет, проблемът е засегнал не само България, но и почти всички европейски страни - от Румъния до Великобритания. Има отделни съобщения за проблеми и в Канада, докато в Австралия и Япония мрежата работеше спокойно. В България страницата на Facebook проработи отново около 10:00 часа.

До момента няма официално изявление на компанията на какво се дължи проблемът. Според някои хипотези във форумите става дума за атака на нашумялата хакерска група Anonymous (ФБР арестува нейни членове снощи). Други припомнят упорития слух отпреди месец, че социалната мрежа ще бъде закрита на 15 март, тъй като създателят й Марк Зукърбърг се уморил от шумотевицата и "цялата тази лудост", и искал да се върне към нормалния си живот. Слухът стана дотолкова масов, че CNN поиска - и получи - официално опровержение от Facebook.

Третото най-често предположение е, че проблемът е свързан с промените, които Facebook се закани да въведе до края на този месец в бизнес страниците си.

fallback
Още от Техно
fallback