Стив Джобс лично представи дългоочаквания iCloud

Apple реши проблема със синхронизирането при свързване на iPhone с компютър.

07.06.2011 | 13:26
Стив Джобс лично представи дългоочаквания iCloud

Изпълнителният директор на Apple Стив Джобс неочаквано прекъсна отпуската си по болест и се завърна на голямата сцена по време на ежегодния форум на технологичната компания в Калифорния. Причината – да представи дългоочаквания iCloud. Уеб базираната платформа позволява на потребителите достъп и съхранение на личните им данни и любимата им музика от всяко устройство на Аpple.
 “Работихме повече от 10 години, за да се отървем от системата – заяви Джобс. - Идеята за компютъра като дигитален разпределителен център се провали пред последните няколко години. Единственото, което не бяхме направили беше как да преместваме цялата тази информация на различни носители. Облакът ни помогна да се справим с това. “
На практика iCloud, който ще струва 25 долара в САЩ, ще сложи край на досадното постоянно синхронизиране на съдържание при свързване на iPhone с компютър. Услугата е изключително удобна и важна за съвременните хора, които изпълняват множество задачи в движение. 
Презентацията на Стив Джобс повдигна и някои въпроси.
"Онова, което ме притеснява в iCloud, е как ще контролираме интелектуалната собственост? – попита Дейв Камински от Института по електрическо и електронно инженерство. - Освен това как ще използваме iPad-а си с нашия собствен облак?  Така че, има още много въпроси, на които предстои да се търси отговор.”
На форума в Калифорния беше представена и новата операционна система за мобилните устройства iPhone, iPad и iPod Touch и за Apple Mac. Новият Lion ще има над 250 подобрения и нови приложения, сред които оптимизиран touch-screen контрол, какъвто сме виждали при iPhone. Това се случва 5 месеца след като Стив Джобс беше принуден да излезе за трети път в отпуск по болест. Вече седем години той се лекува от рак на панкреаса. По време на пресконференция той получи овациите на 5000 верни фена на Apple.