Microsoft актуализира правилата си за облачни услуги след проучване на ЕС

Компанията ще засили защитата на данните, когато сключва договори

18.11.2019 | 20:35 Редактор:
Microsoft актуализира правилата си за облачни услуги след проучване на ЕС
Microsoft актуализира правилата си за облачни услуги след проучване на ЕС

Microsoft обяви днес, че ще актуализира правилата си за поверителност на данните в своите договори за облачни услуги, след като европейските регулатори установиха, че сделките ѝ с институции в Европейския съюз (ЕС) не са защитили информацията в съответствие с местното законодателство, предават от Ройтерс, цитирани от Investor.bg.

EDPS, регулаторът, съблюдаващ за опазването на данните в ЕС, започна разследване през април, за да установи дали договорите на Microsoft с Европейската комисия (ЕК) и други институции в блока отговарят на правилата за защита на информацията. 

През октомври бяха официално изразени опасенията на регулатора за това доколко Microsoft изпълнява изискванията. 

В изявление на своя уебсайт, адресиращо проблема, Microsoft заяви, че ще засили отговорностите си за защита на данните, когато сключва договори за предоставянето на корпоративни услуги. 

Компанията - единственият голям доставчик на облачни услуги, който предлагата такива условия в Европейското икономическо пространство и отвъд него, очаква новите разпоредби, свързани с клиентите от публичния сектор и предприятията да бъдат приложени в началото на 2020 г.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК