Porsche забранява препродаването на нови автомобили

Компанията е жертва на спекуланти, които търгуват с лимитираните им модели

25.03.2019 | 17:15 Редактор: Бойко Димитров
Porsche забранява препродаването на нови автомобили

Германският автомобилен производител Porsche ще въведе абонамент за своите нови автомобили в опит за борба срещу спекулантите, които купуват коли на компанията, издадени в ограничена серия, и след това ги продават с огромна печалба. Това съобщи automedia.bg

Проблемът е не само при моделите Porsche, но и с други премиум марки. Германската компания обаче се надява сериозно да го разреши с помощта на забрана за препродажба на нови автомобили. Жертви на спекулантите станаха модели като Boxster Spyder, 911 R и GT, както и 918 Spyder.

По-специално, компанията се сблъска с препродажбите на 911 R през 2016 г., когато колекционери, готови на всичко, бяха принудени да плащат пет пъти повече от номиналната цена, за да заобиколят списъка с чакащите и веднага да закупят автомобила.

"Нашата цел е да продаваме автомобили на шофьори, а не на дилъри", каза шефът на германската компания Оливер Блум. Едно от решенията също така може да бъде въвеждането на специална лизингова схема, която ще изключи препродажбата на автомобила за известен период от време.

Снимка: pixabay.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК