Новите потребители на Twitter се оказаха по-малко от очакваното

Коментар на Ханс Никълс за телевизия Bloomberg от Берлин

28.10.2014 | 12:20 Редактор: Георги Стоянов
Новите потребители на Twitter се оказаха по-малко от очакваното

Добро утро Марк.

Това че ти се включи в Twitter явно не се оказа достатъчно за тях, за да постигнат този експоненциален растеж, както ти писа в последния си туийт, защото за последното тримесечие Twitter отчитат растеж от едва 23%, докато предходното тримесечие този растеж беше 24%.

Така те вече имат 284 милиона потребители.

Те разбира се, имат за цел потребителите им да достигнат милиард или повече.

Така че това определено оказва натиск върху акциите им.

В търговията след затварянето на борсата те поевтиняха с 10%.

Все пак продажбите им бележат ръст.

Те достигнаха 361 милиона долара.

Това надхвърля прогнозите на анализаторите за 351 милиона.

Но ето, какво казва техният изпълнителен директор в интервю за Bloomberg за броя на потребителите, защото именно той определя цената на акциите им.

Дик Костоло казва, че това е цифрата, на която пазарът трябва да обърне внимание и че това е техният първостепенен приоритет.

Той казва, че те имат амбицията да изградят най-голямата всекидневна аудитория в света. За да направят това, те трябва да задминат Facebook.

Facebook има около 1,3 милиарда активни потребители и това означава, че потребителите на Twitter трябва да нараснат четири пъти.

Това е забележителна цел и огромно предизвикателство. Добрите новини са, че някои от данните за продажбите им са добри, особено, когато говорим за международните продажби.

Те съставляват около 34% от общите им продажби. Много от потребителите на Twitter са в чужбина, така че през последната половин година наблюдаваме развитието на екип за продажби, който да започне да продава реклами на тези чуждестранни потребители.

И точно тук се нареждаш ти с твоите туитове Марк. Мисля, че трябва да имаме две графики – акциите на Twitter и броят на последователите на Марк Бартън и аз се обзалагам, че движението им ще е паралелно.