Ръст на Nokia

Ана Едуардс и Марк Бартън от Телевизия Bloomberg обсъждат ръста на печалбите на Nokia

23.10.2014 | 17:13 Редактор: Виктория Крумова
Ръст на Nokia

Анна Едуардс, Bloomberg: Тази сутрин имаше интересна новина от Nokia. Нетните продажби на компанията са повече от очакваните. Те са в размер на 3,3 милиарда евро, докато очакванията бяха за 3 милиарда.

Още по темата

Марк Бартън, Bloomberg: Интересното е, че тези 747 милиона евро бяха първата нетна печалба от последното тримесечие на 2012. Много хора може да предположат, че Nokia са обърнали тенденцията. От своя страна Nokia е нещо съвсем различно от това, което беше дори преди 6 или 7 месеца.

Анна Едуардс, Bloomberg: Занимават се с телекомуникационни мрежи в момента. Гл. изп. дир. каза, че компанията се движи в правилната посока. Да кажа и няколко думи за наетите единици на Nokia. Свързаността в колите, нещо, което се показва на много автомобилни изложения. Това е точно такъв продукт, намираше се в много от колите, представени в Париж.

Марк Бартън, Bloomberg: Да погледнем графиката за последните 3 месеца и маржовете на печалба. Говорим за 13,5%. Коригираната нетна печалба за подразделението, занимаващо се с мрежи, което сформира 90% от продажбите, ще бъде приблизително 11%. Всички цифри говорят добре за Nokia.