Увеличаване броя на отзованите автомобили

Bloomberg коментира отзоваването на автомобили поради проблеми с безопасността

22.10.2014 | 16:52 Редактор: Виктория Крумова
Увеличаване броя на отзованите автомобили

Rishaad Salamat: Кажи ни , на какво може да се дължи удвояването на отзованите автомобили?

Steve Man: Мисля, че компанията вече обясни отзоваването от американските регулатори вчера. Както виждате, ТАКАТА не е коригирала обвиненията по отзоваването. Сигурен съм, че регулаторите са говорили с ТАКАТА и автомобилните производители от няколко месеца за тези потенциални отзовавания. Акциите паднаха, а мисля, че инвеститорите са притеснени, че ще има още отзовавания.

Още по темата

Rishaad Salamat: Защо се отразява толкова много на цената? От ТАКАТА казаха, че обвиненията срещу тях не трябва да притесняват толкова хората.

Steve Man: Да, но важното тук са инвеститорите. А те бяха изненадани. Защото ТАКАТа са един от големите производители на еърбези за колите. Те държат 25% от пазара. Техните продукти не се поставят само в японски автомобили.

Rishaad Salamat: Дори имаме и GM в списъка с производители.

Steve Man: Това отзоваване в Америка включва дори и BMW. Предимно са засегнати японските производители, но не се ограничава само с тях.

Rishaad Salamat: Как влияе това на репутацията на тези японски автомобилни производители? Защото мисля, че това е четвъртото отзоваване на Toyota за тази година. Четвъртото с отзовани над 1 милион автомобила.

Steve Man: Ще повлияе по някакъв начин на автомобилните производители, защото потребителите на правят връзката, че еърбегът е от ТАКАТА. Те просто знаят, че еърбезите са в Toyota, BMW, GM  или, където и да било другаде. Ще има отражение, но за сега акциите не реагират. Така ще бъде за няколко месеца. Всичко стана обществено достояние и мисля, че потребителите започнаха да правят тази връзка – не е грешка на производителя, а на доставчика.