Нов начин за електронна търговия

Блумбърг с репортаж за компанията Boxed - нов начин за електронна търговия

22.10.2014 | 09:56 Редактор: Виктория Крумова
Нов начин за електронна търговия

Bloomberg: Какво се случва, когато успешен технолигичен бизнесмен наеме скучен склад, съвсем близо до Ню Йорк? Получавате Boxed.

Boxed: Искахме да направим услуга, която още не се предлага. Бъдещето на пазаруването е с мобилни устройства. Просто искахме да сме първите.

Bloomberg: Това, което основателят и гл.изп.дир. Чей Хоанг е направил, е електронният отговор на Costco и  Sam`s Club. Купувате, но не плащате членска такса.

Boxed: Въпросът е в пътуването, спестяваме времето ви, както ви спестяваме и малко пари.

Bloomberg: Цените са близки до тези на другите подобни клубове, но  доста голям брой поръчки са класифицирани за безплатен транспорт. Кашоните се пълнят в складове Ню Джърси и Лас Вегас – стратегически локации за достигане на голяма част от населението за малко време.

Boxed: 88% от пакетите пристигат за 2 дни или дори по-малко. За основния потребител, ние изглеждаме като съвсем традиционен магазин. Но всъщност сме до доста голяма част технологична компания.

Bloomberg: Виждаш поръчките, как да разбера, какво съдържа поръчката?

Boxed: Натискаш отстрани за да избереш конкретна поръчка, потвърждаваш я в софтуера.

Bloomberg: Тук обикаля робот. Какво става тук?

Boxed: Прилича на робот. Ние изпробваме тази технология в момента. И се опитваме да я подобрим.

Bloomberg: Възприемане на технологията е втората природа на Хоанг. Той е продал предишната си компания Astro Ape на Zynga през 2011. Идваш от средите на игрите. Какво е за теб да продаваш сол и хартия?

Boxed: На пръв поглед няма нищо общо. Но мисля, че след като се задълбочиш се намира доста общо. Научихме се как хората обичат да взаимодействат с игрите и като цяло с мобилните устройства. Пренесохме цялото това познание в едно наистина добре преживяване с мобилното устройство, но сега пазарувате, вместо да играете игри.

Bloomberg: С 8,5 милиона долара финансиране, предимно от инвеститори от източния бряг, Boxed се разраства много бързо. Това се изразява в осем-цифрена печалба само месеци след стартирането.

Boxed: имаме късмет, че на източния бряг се приема такъв вид търговия, при това много добре. А ние се радваме, че се включихме в това.

Bloomberg: Това ще е наистина необходимо, ако Boxed се опита да отхапе по-голямо парче от бизнеса с магазини за 600 милиарда.

Boxed: Нареждаме се сред най-големите имена и магазини. Сред най-големите компании на планетата. Не е лесна задача, но аз мисля, че ще успеем.