С новото приложение на Apple нямате нужда от портфейл

Bloomberg представя новото приложение на Apple, с което можете да ползвате кредитната си карта, без да я носите

21.10.2014 | 15:05 Редактор: Виктория Крумова
С новото приложение на Apple нямате нужда от портфейл

Кайл Сток, Bloomberg

Най-накрая имаме Apple Pay. Ако работи толкова добре, колкото беше рекламирано, хората, които имат iPhone скоро ще могат да оставят вкъщи всичките си кредитни карти. Да видим как работи.

Още по темата

За да използвате Apple Pay ще ви трябва iPhone 6 или 6 Plus – най-новите версии на устройствата. Ще ви трябва и най-новата версия на операционната система на Apple IOS 8.1. Когато всичко това е налице, използвате тач идентификацията си, за да отворите телефона, както обикновено, и след това отивате в приложението Passbook. Вече е качено на телефона, а тук живеят всички карти. Вече добавих две карти и те изглеждат точно като тези в портфейла ви, но без имена или цифри, което повишава безопасността, към която се стреми Apple. Можете да изберете тази, която ви трябва, или да добавите друга карта, като натиснете тук и снимате картата. Но аз вече съм ги заредил. Да отидем на пазар.

Искам да си купя нов калъф за новия си iPhone. Сканират го като обикновена стока. След това си слагам пръста върху тач идентификацията и го държа над тази част. Показва се, чува се "бийп", малко вибрация и транзакцията е готова.