fallback

Лотария за най-бързия влак в света

Bloomberg с репортаж за лотария за пътуване с най-бързия влак в света

17.10.2014 | 12:30 Автор: Виктория Крумова

Крис Купър, Bloomberg: Това е първият път за повече от 5 години, когато хората имат шанс да се возят на Maglev. Протичаше удължаване, където трасето се удвои до 40км. Сега с тази лотария, те виждат шанс да се повозят с 505км/ч. Има 125 души, които са се презаписали. Това е пътуване с влак за 41 долара, но е много популярно.

Още по темата

Както, може би знаете, има един Maglev, който е в Шанхай. Неговата максимална скорост е 430км/ч. Този тук достига 505 км/ч и държи световния рекорд за скорост. Може да достигне до 583 км, която, само да вметна, е нормалната скорост на самолет при набрана височина. Освен това, този влак е свръхпроводим и се движи на 10 сантиметра от земята. Това елиминира вятъра, шума, който се създава, когато влакът се движи е с нормална проводимост и имате само 1см. Да го кажем просто – той е бърз, забавен и вълнуващ.

Всъщност имах възможността да се возя на него миналата година. Много приличаше на това да седиш в самолет на писта, точно когато излита. И усещаш ускорението от реактивните двигатели, а центробежните сили те притискат към седалката. Усещането е такова. Ускорението от 0 до 500км/ч  се извършва за 2 минути и половина. В същото време има лек наклон, не го бях забелязал. Усещането е все едно да се изкачваш с асансьор в много висока сграда – ушите ми пукаха, когато започна наклонът. За всички останали, 2027 се планира отварянето на трасето, която първо ще стига до Нагоя и ще бъде 40-минутно пътуване.

 

fallback
Още от Техно
fallback