fallback

Energica Ego представя електрически мотоциклет

Мат Милър от Bloomberg опитва новия електрически мотоциклет на Energica Ego

14.10.2014 | 11:19 Автор: Виктория Крумова

Tesla направи електрическите автомобили нещо нормално, но досега нямаше лидер и в света на две колела. В САЩ имаме Zero и Brammo, но сега в модерна Италия се появи и Energica Ego. Това е първият път, когато докарвам мотор в бензиностанция и не се налага да го зареждам. Да видим как се движи. Трудно е да го запазите лек. Ego тежи 258 килограма, което прави една трета повече от зареден догоре Ducati 848, но големият бонус е в акумулатора, който осигурява 65 Нютон-метра въртящ момент – повече от два пъти повече от Ducati.

Още по темата

Този мотоциклет струва $34 000. За тези пари получавате вилките на Marzocchi отпред и Oz гуми, но най-хубавото в този италиански супер-мотоциклет е традиционната цилиндрична рамка.

Любимата ми нещо, когато карам мотора, е звукът. Прилича на пронизителния звук, който издават китовете и който очаквате да чуете от реактивен самолет. С увеличаването на скоростта става все по-силен.

Отнема известно време, докато свикнете с факта, че няма съединител. Няма дори и скоростен лост, но си струва, щом завъртите дръжката.

Energica ще произведе 300 мотоциклета като този, но ако той не е достатъчно добър за вас, има и модел в по-ограничена серия за $68 000. Ego 45 ще бъде пуснат в продажба следващата пролет.

 

fallback
Още от Техно
fallback