fallback

Най-големият проблем на Fiat-Chrysler е Chrysler

Bloomberg с репортаж за най-успешните и най-лошите марки и модели на Chrysler

13.10.2014 | 17:10 Автор: Виктория Крумова

Chrysler в ръцете на последния си собственик Fiat, се появи отново на нюйоркската фондова борса. В този ред на мисли, как се справя Chrysler?

Още по темата

През 2013г., компанията е продала 1,8 милиона коли и пикапи. Това е в пъти по-добре от 2009г., но се е доближило съвсем леко до 2005г. В исторически план, Chrysler е най-малката компания от големите три. Това не се е променило и сега. GM остава най-голяма, Ford все още е №2, Chrysler остава на трето място.

През 2013г., най-продаваното подразделение на Chrysler беше Dodge. Най-продаваният Dodge от своя страна беше миниванът Caravan, което има логика, защото Chrysler измислиха миниваните през 1983г.. Най-зле продаваният Dodge беше Durango. Следващото по продажби подразделение беше Jeep, което Chrysler купи от AMC Motors през 1987г..

Най-добре продаваният Jeep за миналата година беше Grand Cherokee. RAM, сравнително ново подразделение, отделило се от Dodge и специализирало се пикапи, заеми място №3 в семейството на Chrysler. RAM е подразделение почти само с един модел, което обяснява защо най-много продажби има RAM пикап. Жалко е, но най-зле представилото се подразделение на Chrysler беше Chrysler. Отново техният миниван Town & Country доминираше, което е и добре и зле за компанията. Миниваните на Chrysler и Dodge заемат най-голям пазарен дял в този клас, но този клас се свива.

 

fallback
Още от Техно
fallback