fallback

Водно колело за $6 000

Bloomberg представя изобретението на Джуда Шилър - истинско водно колело

10.10.2014 | 13:46 Автор: Виктория Крумова

Джуда Шилър, Шилър Спортс

Казвам се Джуда Шилър и съм основател и президент на "Шилър Спортс", както и онзи лудият, който изобрети водно колело. Говорих си с приятел, който живее в Оукланд и е запален колоездач. Попитах го дали някога е карал от East Bay до Сан Франциско и отговорът му беше не, не можеш да направиш такова нещо. Трябва да бъдеш или на лодка, или на ферибот заедно с велосипеда си, което не е точно каране на колело. Тогава си помислих, че със сигурност някъде по света някой е открил начин да сложи велосипед на водата. Вманиачих се по тази идея.

Още по темата

Не можете да направите това на каяк. Прекрасното в Schiller X1 е, че няма процес на учене. Качвате се на колелото и веднага – осъзнавате, че сте на седалка на колело и дръжките са точно като тези, които имам от дете. Това две еднакви подпори, които се контролират от кормилото, така че няма нужда от друг контрол. Обикновеният човек би трябвало да развие 5-6 възела в минута по вода, което е 7-8км/ч.

Нещо, което никога няма да видите, докато карате колело в планината или по пътя, е тюлен или делфин. Разбрах, че тюлените са много любопитни към колелото, наобиколиха ме 8 или 10 и си подадоха главите над водата. За мен остава удоволствието и усмивките, които виждам по лицата на хората, когато видят онзи лудия с водното колело.

 

fallback
Още от Техно
fallback