Човекът зад екстремните кадри на Холивуд

Bloomberg представя Алън Пъруин - човека, който стои зад някои от най-уникалните кадри в Холивуд

10.10.2014 | 12:23 Редактор: Виктория Крумова
Човекът зад екстремните кадри на Холивуд

Алън Пъруин: Обичам всичко в моята работа. И понякога буквално се налага да се ощипя сам, за да се уверя, че това не е сън.

Bloomberg: Алън Пъруин управлява компания за 40 милиона долара. Но той не е като обикновените гл. изп. директори. Пъруин пилотира хеликоптери за Холивуд.

Алън Пъруин: Управляваме флота от хеликоптери в Лос Анджелис. Голяма част от нашия бизнес е свързана с киноиндустрията.

Bloomberg: Той прелита с камерата за между 6 и 10 филма на година.

Алън Пъруин: Опитах да поставя камерата на перфектното място почти през 100% от времето. Така че операторът, който обикновено седи до мен, винаги да има кадъра, който желае.

Bloomberg: Режисьорът Дейвид Ноуел лети с Пъруин. Използвайки контролни уреди на борда на хеликоптера, той заснема необходимите му кадри.

Дейвид Ноуел: В случая с Трансформърс снимахме роботи, които не съществуват. Алан предложи просто да направим тези движения, защото така правели роботите. Превръщахме се в Оптимус Прайм или Бъмбълби и от тази гледна точка летяхме между сградите. Той трябва да лети, все едно наистина е там. Аз трябва да монтирам кадрите, все една е наистина там. След това трябва да анимираме роботите върху заснетия кадър и всичко да пасне идеално.

Bloomberg: И няма да успеят без подходящото оборудване. Екипът на Пъруин е разработил камера на стойност 600 000  долара, която превъзхожда всичко останало, което е правено до сега.

Алън Пъруин: Направихме най-модерната, стабилна камера с висока резолюция. Тя е най-добрата на планетата, по мое мнение.

Дейвид Ноуел: Стабилизацията е наистина добра. Това е възможно заради тази система. Постоянно има вибрации, а системата улавя тези вибрации и кадъра става перфектен. Лещите са много стегнати и нищо не може да вибрира. Всичко е закрепено по оптимален начин.

Bloomberg: Тази стабилност позволява на камерата да заснема кадри от километри разстояние.

Алън Пъруин: Аз съм изключително горд с това, което сме направили. Разполагаме с такива лещи и така стабилност, че можем да сме на 5км от дадени животни, че те дори няма да разберат, че сме там.

Bloomberg: Пъруин вижда перспектива за своята камера и при безпилотните летящи машини.

Алън Пъруин:Когато мисля за дрони,  навлизащи в индустрията, разбирам, че това е неразделна част от нашия план за развитие. Почти всеки един се нуждае от оптика, а тази оптика трябва да бъде стабилизирана. Ние имаме много идея за дроните в бъдеще.