Как да си купите Land Rover Defender в САЩ

Bloomberg разкрива как се тунингова Land Rover Defender

08.10.2014 | 12:32 Редактор: Виктория Крумова
Как да си купите Land Rover Defender в САЩ

Матю Пърлмън, основател на West Coast Defender:

Когато Land Rover създадоха Defender, го направиха както трябва, затова и никога не са променяли вида му. Според мен, това, което не осъзнаха, е колко емблематичен и култов ще бъде този автомобил. Казвам се Матю Пърлмън и съм основател на West Coast Defender. Взимаме стари Land Rover Defender-и, обновяваме ги, ремонтираме ги и им вдъхваме нов живот. Клиентите познават репутацията на Land Rover.

Тази кола е на пътя вече 68 години. Солидна е и единственият начин да си купите Land Rover Defender 110 или 90 е ако те са на 25 години или по-стари. Веднага щом открием добър Defender, го купуваме – независимо дали имаме клиент или не. Получаваме колите от цял свят, най-вече от Европа. В момента имаме трима разузнавачи и те ще ни се обадят, ако някъде има кола. Още на същия ден някой ще се качи на самолета и ще отиде да я види.

Обикновено, когато се появи Defender, имате около 24 часа, за да го вземете преди някой друг да го направи.

Още по темата

Шасито е гръбначният стълб и ако е в добро състояние, можем да сложим нова врата, да поработим върху двигателя, но ако гръбнакът е повреден, няма какво да направим. Това е единственото, което ни интересува.

Когато получим кола, тя идва при нас в съвсем основен вид. Разглобяваме я, отиваме при монтьорите. Махаме вратите, махаме покрива, започваме да работим по двигателя, слагаме само нови части и се опитваме да доведем машината в 21-ви век.

Затоплени седалки, климатик, автоматични прозорци, автоматични ключалки, навигация – всичко, което бихте имали в автомобил от 2014 година.

Голяма част от тежкия труд и бизнеса наистина отиват тук, но има много неща, които остават зад кулисите. Имаме много поръчки, разбира се, имаме печалби и да, бизнесът е успешен.