Бизнес контакти и благотворителност на две колела

Bloomberg представя една нестандартна вело-обиколка - технологични бизнесмени набират средства за благотворителност

08.10.2014 | 11:08 Редактор: Виктория Крумова
Бизнес контакти и благотворителност на две колела

Керълайн Хайд, Блумбърг: Велосипед, каска, Google Glasses – запознайте се с технологичните колоездачи. Млади бизнесмени и инвеститори карат гума до гума от Париж до Лондон, събирайки пари за благотворителност. Techbikers е идея, родена от Изи Видра – човекът, който стои зад Google Campus London, а сега и Технологични гиганти в Google Ventures.

Още по темата

През третата си година колоездачите събраха повече от 170 000 паунда. Парите бяха дарени за „Стая за четене“ -  благотворителност, свързана с грамотността.

Тези велосипедисти работят с най-новите технологии, но няма специална технология, която да направи лесни 320 километра до Лондон. И все пак, вечерта идва и възможността да презаредите и може би да поговорите за бизнес. Отвъд филантропията, тези обиколки са шанс за създаване на контакти, за събиране на талант и пари. И след мускулната треска – посрещането е топло, а бирата – студена.

Изи Видра, Google Ventures Europe:

Стартирахме Techbikers преди три години и целта беше да съберем общността на стартъпите и да направим нещо добро за цялото общество. Справяме се чудесно със събирането на средства. Обединихме се около колоездене и образование. Открихме, че има ентусиазирана група хора, които са склонни да приемат предизвикателството, но също така да работят упорито, за да съберат средства и да помогнат на децата да имат достъп до образование.