fallback

Новият ултра-луксозен Infiniti Q80 изглежда като космически кораб

Bloomberg представя свръхлуксозния седан на Infiniti

06.10.2014 | 14:49 Автор: Виктория Крумова

Алфонсо Едуардо Албаиса, изпълнителен директор на дизайна, Infiniti:

Според мен автомобилите не са само функционални предмети.  Става дума за и романтиката на движението, мечтата. Представяме ви Q80 Inspiration, който е нашето ултра-премиум предложение. Казвам се Алфонсо Едуардо Албаиса и съм изпълнителен директор на дизайна в Infiniti.

Още по темата

Infiniti Q80 е хибридна концепция и ще се произвежда след 3 до 5 години.

Когато изготвяхме дизайна на интериора, разбира се направихме така, че вратите с форма на порта  да се отварят широко. Infiniti е автопроизводител за шофьори. Уникалната кожа обгръща шофьора и се чувствате свързани с пътя.

За мен пропорцията и жестовете са нещо, което наистина исках да уловя, затова създадохме кола, дълга 5 метра, но също така изтеглихме купето назад  и разбира се прозорецът плавно отива назад и се стига до една точка. Всички движения на формата се събират тук във възхвала на прекрасната ни компания.

Q80 е с двигател с 550 конски сили. Очаквана цена? Между 80 и 100 хиляди долара.

Тази решетка се отваря и затваря. Когато автомобилът се намира в града и двигателят трябва да диша, тя се отваря.

Когато изготвяме дизайна на дадена кола, не си правим списък с нещата, които ние и конкурентите ни правим. Откриваме клиент, който иска нещо специално, и го правим. Искаме да сме известни като компанията, която създава редки автомобили.

 

fallback
Още от Техно
fallback