fallback

Бронирани дъски в училище

Bloomberg представя нестандартно средство за предпазване от куршуми в американските училища - бронирани дъски

06.10.2014 | 10:21 Автор: Виктория Крумова

Джордж Тунис, главен изпълнителен директор, HARDWIRE, LLC:

След Sandy Hook никога няма да забравя речта на президента. Знаех, че имаме правилната технология. Ние произвеждаме бронировка за военните, за САЩ. Бронирали сме 5000 автомобили за Ирак и Афганистан.

Но най-ценното неща са нашите деца. Когато влезете в някое училище, 3 или 4 стени са покрити с бели дъски. Компанията и местните деца казаха „ Хей, защо не направите бяла дъска?“

Ние от Hardwire намерихме ново приложение на технологията ни – бронирана бяла дъска.

Не искахме да правим брониран продукт, който да седи в килера. Създавайки малка бяла дъска, която да е наистина полезна, докато децата се учат активно.

Проблемът с престрелките в училище е, че стрелецът 80% от случаите уцелва мишената, защото тя седи неподвижна. Освен да се свият под чина, друго нищо не ги предпазва. Ние искаме да променим тази статистика. Искаме пропуските да са 80% от случаите и за това да е допринесла нашата броня.

Истинският пробив преди 40 години беше кевларът. Dyneеma е ново поколение влакно -  40% повече здравина от кевлара.

Още по темата

Това е полиетилен, същият като този за опаковане, но е разпънат до момента, в който молекулите са подредени една до друга, вместо да са хаотично разбъркани. Когато се направят хиляди такива слоеве, тъканта става по-здрава от най-здравите влакна, които майката-природа може да създаде. Дори може да ви предпази от автомат "Калашников".

Нашите продукти са във всички 50 щата. Предлаганият продукт навлиза все-повече в училище.  Вероятно дори говорим за 10-15% от общите ни продажби.

Имаме много добре балансирано портфолио между военни и цивилни.

Има 7 милиона учители в Америка, 15 милиона ученици.

Дори малко проникване сред население има доста голям резултат за бизнеса.

Не мога да ви кажа, че не сме движени от мотива за печалба. Ние не сме в бизнеса с производство на оръжия или амуниции, в бизнеса сме за производство на бронировки, опитвайки се да предотвратим някой да бъде ранен или убит.

Най-доброто нещо, което може да ни се случи, е да излезем от този бизнес, защото всички са щастливи и никой не иска да нарани другите.

 

fallback
Още от Техно
fallback