fallback

Орлин Старокин: Левски е най-големият клуб в България

Футболистът на Локо Сф говори специално за BG On Air

01.03.2015 | 20:16

Ден преди да направи дебют за новия си отбор - Локомотив Сф, Орлин Старокин даде интервю за репортера на Bulgaria On Air Ваня Симонска от спортното предаване Резултат.

Юноша на ЦСКА, но носил капитанската лента на Левски. Сега футболистът се завръща в родното първенство след престой в чужбина.

Ти си юноша на ЦСКА, но вече имаш доста мачове срещу родния си клуб. Има ли все тръпка у теб преди тези срещи?

- Вече съм на 28 години, но винаги има тръпка. Все пак футболът е най-великата игра! Но не мога да кажа, че конкретно срещу ЦСКА имам някаква такава тръпка. Да, по-различна ми е нагласата за този мач, но съм претръпнал отдавна.

Какво се случи с Иртиш?

- Договорът ми беше за 6 месеца и вече отчитам като своя грешка, че подписах за толкова кратък период. Иначе научих доста неща и най-вече видях какъв е животът в Казахстан, видях там как се играе футблът. Не съжалявам за престоя си в Иртиш. Просто тогава трябваше да направя някаква промяна, тъй като бях три години в Левски и беше време. Сега се върнах отново в България, но съм сигурен в своите качества и възможности и знам, че лятото ще си намеря клуб в чужбина.

Как се играе футбол в Казахстан и каква е разликата с родния?

- Близък е до нашия, разликата е че там доста се тича и има много единоборства. Иначе там треньорът като каже на дадения футболист, че ще играе с друг конкретен, този човек 90 минути не се сменя.

А на ниво развитие на юношите, какво е положението?

- В Казахстан е задължително поне един юноша, до 20 години, да играе цял мач, плюс още един такъв за минимум едно полувреме. Така де факто се губи едната смяна. Като цяло в първенството им играят доста юноши и се опитват да развиват футбола. Затова са взели и класни чужденци като Станимир Стоилов, който, както знаете, направи Астана шампион.

Всички очакваха да се върнеш в Левски, но това не се случи. Имаше ли разговор с Георги Иванов, какво стана?

- Да, ще ви кажа каква е истината. Знаете, че като се върнах от Казахстан, тренирах с отбора на Левски до към 13 декември. Имахме уговорка с Георги Иванов да седнем и говорим, но такава среща не се състоя. Може би причината е, че не съм влизал в сметките на новия треньор Стойчо Стоев. Аз уважавам това. За мен Левски е най-големият клуб в България, даде ми много и съм благодарен за това!

Вижте цялото интервю с Орлин Старокин за предаването Резултат във видеото.

 

fallback
fallback