fallback

Спортната гилдия у нас подаде ръка на Бобка

Журналисти, футболисти и съдии влязоха в един отбор за каузата "Да помогнем на Бобка"

16.11.2014 | 18:23

Едно малко момиче с красива усмивка се бори за живота си. Боряна Дикова страда от рак на яйчниците, а е едва на 10 години. Това лъчезарано дете проявява повече смелост и борбеност от редица възрастни хора. Бобка, както я наричат близките й, вярва, че отново ще бъде сред приятелите си и ще се радва на щастливо и безгрижно детство. Но за целта трябва да се пребори с коварната болест, която й отнема частица от безгрижието на 10-годишните.

 

 

За да помогнем на едно малко момиче – спортната гилдия в България се обединихме и стартирахме кампания за събиране на средства за лечението на Боряна. През изминалата седмица журналисти, футболисти и съдии влязохме в един отбор за благородната кауза - "Да помогнем на Бобка".

В четвъртък бе организиран футболен турнир в София, в който участие взеха бивши футболисти, спортните журналисти, футболните съдии и „Отбор на надеждата”, представящ страната ни световното първенство за бездомни хора. Но и четирите тима всъщност играха като четири части на нов "Отбор на надеждата" - надеждата за Боряна. Надпреварата бе спечелена от футболните звезди, които постигнаха успех над реферите в полуфинала и над "Отбор на надеждата" с 4:2 във финала. Преди това "Отбор на надеждата" би с дузпи "Медиа Юнайтед" след 1:1 в редовното време. А в мача за третото място спортните журналисти се наложиха над футболните съдии след 3:3 в редовното време и изпълнение на дузпи. В състава на бившите футболисти бяха вратарят Ивайло Петров, Предраг Пажин, Светослав Петров, Милен Радуканов, Дончо Донев, Асен Букарев и Александър Димитров.

 

 

В състава на футболните съдии бяха Таско Тасков, Георги Игнатов, Николай Стайков, Калин Людмилов, Младен Маринов, Адриан Петров, Цветан Трифонов и Ивайло Ненков. Кулминацията и атракцията на турнира бе демонстративният мач между спортните журналистки и футболните съдийки като крайни победители излязоха жените, които не се колебаят да показват червени картони на терена.

С много усмивки, добро настроение и излъчена позитивна енергия, всички присъстващи успяхме да съберем 1540 лв. На стадиона бяха дошли и много съученици на 10-годишната Бобка, които лично дариха парички, снимаха се с футболните звезди и изпратиха позитивен лъч към своята приятелка.

От началото на кампанията са събрани вече над 6000лв като от БФС също се присъединиха към благотворителната инициатива на спортните журналисти за събиране на средства за лечението на Боряна Дикова. Президентът на централата Борислав Михайлов реши 20% от цената на продадените билети за предстоящата европейска квалификация България – Малта да бъдат преведени по сметката за спасението на Бобка, а във ВИП зоната на Националния стадион „Васил Левски” по време на мача, който е днес от 21:45 ще бъдат поставени и кутии за събиране на средства на място.

Ако и вие искате да се включите в кампанията и да помогнете на Боряна отново да бъде здрава и щастлива, можете да го направите като дарите парички по изписаните сметки:

Сметка в лева:

IBAN: BG48 RZBB 9155 1066 4654 17

BIC: RZBBBGSF

Любов Иванова Тотева

Сметка в евро

BAN:BG36RZBB91551466465406

BIC: RZBBBGSF

Lubov Ivanova Toteva

 

fallback
fallback