fallback

Юношата на Бордо - Кевин Кистоюри, говори за "Резултат"

Разговаряме с Кевин Кистоюри, който бе у нас по повод първото издание на турнира по футбол на малки вратички VNV Cup – GRAB THE GAME , на който България Он Ер бе медиен партньор.

01.07.2014 | 13:08

Кевин, добре дошъл в България – какви са ти първите впечатления от нашата страна?

Благодаря на всички за топлото посрещане. Благодаря на Евгени – организаторът на турнира, както и на Мартин, който в момента ни превежда. Мога да кажа, че първите ми впечатления от България са позитивни. А иначе относно турнира и играта – в началото ни беше малко по-трудно, тъй като ние сме свикнали да играем по пет души, а тук отборите са съставени от шест. Но пък лека-полека свикнахме.

 

 

Колко популярни са такъв тип турнири на малки вратички във Франция и според теб какво място могат да намерят в световен мащаб?

Във Франция футболът на малки вратички е много добре развит и се радва на голяма почит. Забелязах, че и тук, в София, имате доста игрища с изкуствена настилка, което е добре. Убеден съм, че футболът, съставен от петима или шестима играчи, има добро бъдеще и тепърва ще се развива и прогресира. Мисля, че е достатъчно интригуващ като формат и би могъл да привлече доста спонсори. Това е ниша, която ще се разработва в следващите години.

 

 

Ти си юноша на Бордо – защо се отказа от големия футбол и премина към формата на малки вратички?

Да, наистина минах през школата на Бордо, където играх осем години и натрупах значителен опит. След това обаче бях изложен на избор между спортна дейност или работа. Наложи се да работя, а ми беше много трудно да съчетавам работата с всички тренировки и дейности на клуба. И така накрая се преориентирах към футбола на малки вратички, който ми доставя огромно удоволствие. В този формат рискът от контузия е сведен до минимум – тук повече се набляга на техниката и красивите отигравания за разлика от другия футбол, където често се набляга на силовата подготовка.

 

 

Любимият ти отбор Бордо ли е?

Бордо остава клубът на моето сърце. Но адмирирам и това, което се случва в Пари Сен Жермен. Откакто дойдоха катарците в клуба се забелязва значителен възход.

А наблюдаваш ли изявите на българския нападател Димитър Бербатов в Монако и какви са ти впечатленията?

Да си призная следя по-малко френското първенство за разлика от това на Испания. Но все пак гледам достатъчно мачове и от Лига 1 и специално тези на Монако, така че мога да кажа, че вашият Димитър Бербатов направи впечатляващ полусезон там . Той е страхотен – просто прави чудеса, когато топката е в краката му. Има добър контрол над топката и умее да я опазва. Прекрасен футболист – наистина, радвам се, че в момента във Франция има такъв футболист.

Цялото интервю гледайте във видеото.

 

fallback
fallback