"Отборът на надеждата" продължава да мечтае

Вижте как се развива проектът за социална интеграция на младежи в неравностойно положение Homeless World Cup, организиран от Sports Management Bulgaria.

08.05.2014 | 22:50

През 2012 година ви запознахме с проекта за социална интеграция на младежи в неравностойно положение Homeless World Cup, организиран от Sports Management Bulgaria. Сега, година и половина по-късно, се срещаме с мениджъра на „Отбора на надеждата“ Виктор Кирков, за да разберем къде са сега онези момчета, които представяха страната ни в Мексико, какво стана с мечтите им и надеждите за един по-добър живот. С радост научаваме, че всичките те вече имат работа, интегрирали са се в обществото, а тези от тях, които трябваше да довършат образоването си – са тръгнали по пътя на знанието и полагат усилия, за да се сдобият с диплома.

Тази година проектът ще обхване млади хора в неравностойно положение от шест населени места в страната – София, Пловдив, Стара Загора, Лом, Брацигово и село Доганово. Тежката задача по избора на новите попълнения в „Отбора на надеждата“, ще има старши треньорът Младен Христов. Той ще трябва да подбере състава, който да представи страната ни на световното първенство в Чили.

Тази година посланици на "Отбора на надеждата" са писателят Георги Господинов и актрисата Теодора Духовникова. Въпреки че тяхната сфера е коренно различна от футбола, двамата ще дадат своя принос за развитието и на други заложби на младите хора.