fallback

Борците се завърнаха с медали

Борислав Новачков, Виктория Бобева и Тайбе Юсеин се завърнаха първи в България след като спечелиха бронзови медали в своите категории на Европейското първенство по борба във Вантаа, Финландия.

07.04.2014 | 17:11

Първо отличие за България спечели Борислав Новачков при 65-килограмовите в свободния стил. Живеещият повече от 10 г. в Щатите национал, поднесе голямата изненада на шампионата, побеждавайки настоящия олимпийски шампион Асгаров от Азербайджан.

Виктория Бобева, която се състезава все още при девойките, се пребори за бронза с европейската шампионка при жените от 2013-а Анастасия Хучок от Беларус.

На Европейското първенство по борба във Вантаа, Финландия, световният и европейски шампион Иво Ангелов беше от другата страна на тепиха- като помощник на треньорите. Спортист №1 на България за миналата година, който претърпя операция на носа, наблюдава на живо конкуренцията в своята категория до 59 кг на класическия стил, за да бъде готов да я пребори на световното през септември, за когато готви голямото си завръщанена тепиха. 

 

 

fallback
fallback