WhatsApp с проблеми заради разпространението на детска порнография

За 10 дни приложението е забранило около 130 000 акаунта

21.12.2018 | 14:49 Редактор: Тодор Петров
WhatsApp с проблеми заради разпространението на детска порнография

Притежаваната от Facebook услуга за съобщения в реално време WhatsApp попада под сериозна критика заради неспособността си да се справи с разпространението на детска порнография в приложението.

Доклад на две израелски онлайн групи за безопасност, Netivei Reshet и Screensaverz, заключава, че е лесно да се намерят групи в WhatsApp, в които хората споделят снимки и видеоклипове на деца, с които е сексуално злоупотребявано.

Авторите на разследването са се свързали с Facebook заради проблема, но някои медии, включително Financial Times, са установили, че няколко от групите все още са активни в платформата, пише Investor.bg.

Една чат група за детска порнография например има 256 членове от различни страни, включително САЩ, и е била активна по-рано през тази седмица. Акаунтите в групата са били по-късно забранени от WhatsApp, която заяви, че е забелязала проблема преди Financial Times да предупреди компанията.

Само в рамките на последните 10 дни WhatsApp е забранил около 130 000 акаунта за нарушаване на правилата ѝ срещу сексуалното малтретиране на деца. 

Снимка: Pixabay