Започва дело срещу един от най-страшните серийни убийци в Германия

Нилс Хьогел признава, че е отнел живота на над 100 души

30.10.2018 | 21:40 Редактор:
Започва дело срещу един от най-страшните серийни убийци в Германия
Започва дело срещу един от най-страшните серийни убийци в Германия

Един от най-страшните серийни убийци в Германия призна, че е убил над 100 души. Това е бившият медицински служител Нийлс Хьогел, който е инжектирал фатални дози медикаменти на своите пациенти. 

Процесът срещу бившия медицински служител Нилс Хьогел, обвинен в убийството на 100 пациенти, започна с минута мълчание в памет на жертвите му. Още в началото на делото 41-годишният Хьогел се призна за виновен. 

Това еднозначно му отрежда място в класацията на най-страшните серийни убийци в света. Хьогел работел като медицинска сестра в две болници в Северна Германия. В периода от 1999 до 2005 година мъжът давал на своите пациенти фатални дози медикаменти. 

Мотивът му е бил да впечатли колегите си, като се опита да съживи пациентите, които самият той е убил. Зверствата на медицинския служител бяха разкрити още през 2005 година. 10 години по-късно той беше признат за виновен за две убийства и два опита за убийство и получи доживотна присъда. 

Въпреки това германските власти продължиха разследването. Те ексхумираха останките на 130 пациенти, за да потърсят следи от лекарство, което може да е причинило спиране на сърдечната дейност. 

Така се стигна и до най-новото съдебно дело, което се очаква да продължи до май догодина.