fallback

Споразумение за мълчание е било подписано между Роналдо и американката, обвинила го в изнасилване

С документа Катрин Майорга се съгласява да мълчи за случилото се между тях срещу сумата от 400 хил. долара.

09.10.2018 | 22:38 Автор: Ралица Братанова

Германското издание "Шпигел“ публикува документи, свързани с обвинението срещу Кристиано Роналдо в изнасилване на американката Катрин Майорга.

Копия от извънсъдебното споразумение, сключено през 2009-а година между Кристиано Роналдо и Катрин Майорга. Подписано и от двамата. С документа американката се съгласява да мълчи за случилото се между тях срещу сумата от близо 400 хиляди долара.

Според "Шпигел“ там е описан и разговор между футболиста и неговите адвокати. На въпрос дали жената в леглото му е повишила глас, Роналдо признава, че тя му е казала да спре няколко пъти. Във втори екземпляр на документа, публикуван 3 месеца по-късно, версията се променя.

Германското издание публикува и предполагаемия полицейски доклад. В него е описано обаждане от плачеща жена, която описва нападателя си като "известна личност“ и "атлет“. Роналдо и до днес твърди, че случилото се между него и Катрин Майорга е било по взаимно съгласие.

През последните дни обаче други 3 жени се свързват с адвоката на американката. Едната обвинява футболиста в изнасилване, а втората – в нанасяне на телесна повреда. Третата твърди, че също е била принудена да подпише споразумение за мълчание. 

Засега както клубът на Кристиано, така и португалската футболна федерация изразяват пълната си подкрепа към играча. Премиерът на Португалия припомни, че презумпцията за невинност важи и за него. И УЕФА, и спонсорите му обаче признават, че следят с притеснение развитието на скандала.

fallback
Още от Свят
fallback