ЕС отпуска 34 млн. евро на България, Гърция, Полша и Литва заради бедствията

Определиха Виктор Орбан като "разрушител на европейския проект"

11.09.2018 | 19:13 Редактор: Тодор Петров
ЕС отпуска 34 млн. евро на България, Гърция, Полша и Литва заради бедствията

С добра новина за страната ни започна политическият сезон за евродепутатите в Страсбург. Европарламентът одобри 34 млн. евро за България, Гърция, Полша и Литва. Парите се отпускат за покриване на щетите от природни бедствия през миналата година.

Над 2 млн. евро бяха одобрени днес за България, а идеята е с парите да бъдат покрити разходите по възстановяването на инфраструктурата в Бургаско след наводненията през 2017 г.

Евродепутатите обсъдиха и темата за авторските права. Въпрос, който сблъсква челно издатели и журналисти с гиганти като Facebook и Google, предаде специалният пратеник на Bulgaria ON AIR в Страсбург Мартина Ганчева.

Евродепутатът Ангел Джамбазки определи директивата като нож с две остриета, символ на глупава бюрокрация и силно изразени лобистки интереси на големите агресивни търсачки. По думите му утрешният вот няма да бъде печеливш за нито една от страните.

Във видеото можете да чуете и позицията на евродепутата Андрей Ковачев.

А за разочарования заговори и урганският премиер Виктор Орбан. След някои евродепутати определиха Орбан като "разрушител на европейския проект", други, като Найджъл Фараж, го поканиха да се присъедини към клуба на Brexit.