Двудневен траур в Генуа заради трагедията със срутилия се мост

По последни данни броят на загиналите е между 31 и 35 души

15.08.2018 | 08:30 Редактор: Василена Василева
Двудневен траур в Генуа заради трагедията със срутилия се мост

Двудневен траур в Генуа заради трагедията със срутилия се мост. Жертвите са десетки. По последни данни техният брой е между 31 и 35 души. Според италианското издание "Ла Република" сред тях са и три деца на 8, 12 и 13 години. 

12 души все още са в неизвестност. Очевидци разказват, че под отломките се чуват виковете на оцелели, попаднали в клопката на бетонната конструкция. 

Спасителната акция продължи през цялата нощ. В нея участваха над 300 пожарникари и полицейски кучета.

Засега няма данни за пострадали българи при тежкия инцидент, каза за Bulgaria ON AIR генералният ни консул в Милано Росен Руфев. По-рано местни медии съобщиха, че български шофьор на ТИР е оцелял по чудо след като камионът му е пропаднал. 

Росен Руфев каза още, че ранените към комента са около 15 души, а близо 400 са евакуирани от зоната на бедствието.

Вчера около обяд виедуктът "Моранди", който е част от магистралата, свързваща Генуа с Ница, се срути след като една от кулите поддаде. Според свидетели причината за инцидента е паднала гръмотевица. Генералният ни консул в Милано обаче отбеляза, че проблемът е бил в самата конструкция на виедукта.

Междувременно земетресение със сила 4,6 по Рихтер разтърси южна Италия късно снощи. Трусът се е усетил и в Хърватия. Няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети.