Ужасяващо: Рухна виадукт на магистрала край Генуа!

Спасителни екипи издирват затрупани под отломките хора

14.08.2018 | 14:18 Редактор: Тодор Петров
Ужасяващо: Рухна виадукт на магистрала край Генуа!

Срути се виадукт по италианската автомагистрала А10 край Генуа. Засега няма съобщения за пострадали наши сънародници. Жертвите са най-малко 35, а приетите в болница са 13. Има и дете сред загиналите. Броят на жертвите се очаква да расте, тъй като все още не са разчистени отломките.  

Спасители със специално обучени кучета издирват хора под отломките. Това съобщи в Twitter пожарно-спасителната служба на Италия. Мостът "Моранди" е висок 100 метра и е част от магистралата, свързваща Генуа с френския град Ница. Падналият отсег е дълъг няколко десетки метра. Съоръжението е построено през 60-те години на миналия век и е било реновирано през 2016 година.

"Около 12 часа се срути част от моста Моранди на магистралата А10. Екипи на пожарната са разгърнати на мястото на инцидента, пристигнаха издирвателно-спасителни екипи и група със специално обучени кучета", съобщава службата.

В социалните мрежи вече се появиха снимки от мястото на инцидента. По предварителна информация участък от около 100 метра е рухнал върху намиращите се отдолу сгради, възможно е в този момент по магистралата да е имало автомобили.

Движението в двете посоки по А10 е спряно. По данни на вестник "Република" е възможно под отломките да има хора.