След гръцкия Армагедон - жертвите вече са 88

В същото време 11 от пострадалите остават в реанимация

28.07.2018 | 12:47 Редактор: Велислав Филипов
След гръцкия Армагедон - жертвите вече са 88

След гръцкия Армагедон – жертвите вече са 88. Тази нощ двама души починаха в болница от раните си. В същото време 11 от пострадалите остават в реанимация. 

Търсенето на двете издирвани от баща си момиченца, за съжаление, завърши с тъжна вест – децата бяха намерени мъртви, прегърнати с баба си и дядо си.

Двете близначки София и Василики отиват на почивка с баба си и дядо си. За тях това е лятна ваканция – време, в което да се забавляват на плажа, да плуват в морето и да си играят под топлите лъчи на слънцето. Те са едва на девет години. 

След унищожителния пожар, покосил Атика, от тях няма и следа. Баща им се обръща към медиите с молба - той смята, че е видял децата си на телевизионни кадри на една от спасителните лодки. Неговият призив за помощ отекна из целия свят. 

Техните снимки се появяват и на платформата за издирване на изчезнали деца "Amber Alert“. Родителите на София и Василики дават ДНК проби – основният метод, с който гръцките власти се опитват да идентифицират жертвите на пожара. 

За съжаление обаче изследването доведе до скръбна вест – двете момиченца са намерени мъртви в прегръдките на баба си и дядо си. Попаднали в коварния капан на огнената стихия, те не са успели да намерят изход. 

Гръцките власти продължават да разследват причините за пожара. Според експерти смъртоносната стихия най-вероятно е добре обмислен и умишлен план на подпалвачи. 

На този фон в социалните мрежи бяха разпространени кадри на очевидци, на които се вижда бързото движение на огъня, който преминава през десетки метри само за минути. За щастие, авторът на видеото, заедно с котката му, са успели да се спасят от огнения ад.