fallback

Русия - Испания и Уругвай - Португалия са първите осминафинали на Мондиала

Тежката загуба на домакините нанесе удар по настроението на феновете

26.06.2018 | 07:28 Автор: Тодор Петров

Ясни са първите отбори, които минават в елиминационната фаза на Световното първенство по футбол. Мачът между Иран и настоящия европейски шампион Португалия не успя да излъчи победител и завърши 1:1, което подпечата второто място в групата за "мореплавателите". 

Драматичният двубой между Испания и Мароко също приключи с равенство 2:2. Това беше достатъчно за бившия световен шампион, за да спечели Група Б благодарение на голова разлика. 

Победител в Група А стана Уругвай след убедителна победа с 3:0 над домакина Русия. Въпреки победата на Саудитска Арабия с 2:1 над Египет обаче, нито един от двата отбора не можа да се класира за следващата фаза на първенството.

Загубата на Русия от Уругвай нанесе тежък удар по доброто настроение на феновете. Бившият световен шампион по бокс и настоящ депутат в руската Дума Николай Валуев, публикува снимка в профила си в Instagram на телевизора си със забита в него брадва. 

В коментар под фотографията Валуев написа - "Жалко, но това е спортът. Уругвай днес бе по-добрият отбор и не ни даде възможности да вкараме гол. Направихме грешки, но трябва да се съберем, да не униваме и да гледаме напред. Успех на нашия отбор."

fallback
Още от Свят
fallback