fallback

Иранска телевизия "цензурира" съдийка по време на мач в Германия

Във всеки момент, в който камерите давали близък кадър на рефера Бибиана Щайнхаус, в арабската държава са показвали публиката

10.05.2018 | 17:32 Автор: Велислав Филипов

Двубоят от Бундеслигата между Кьолн и Байерн Мюнхен през изминалия уикенд влезе в историята, след като иранска телевизия цензурира кадри от двубоя. Според ARD в Иран не са били показвани близки кадри на съдийката на срещата Бибиана Щайнхаус.

Във всеки момент, когато камерите са давали близък на план на Щайнхаус за определяне на съдийско решение или спиране на играта, в Иран са се давали общи планове или кадри с публиката на трибуните "Рейн Енерги щадион". Информацията е на коресподента на ARD в Техеран Натали Амири.

Бибиана Щайнхаус е най-известната жена съдия в Германия. Тя ръководеше мачове във Втора Бундеслига от 2007 г., а през настоящия сезон беше повишена и попадна сред арбитрите, които свирят в елита. Щайнхаус е първата жена, която ръководи срещи в Бундеслигата.

В Иран присъствието на жени на стадионите е забранено. Наскоро президентът на ФИФА Джани Инфантино беше критикуван, защото беше на мач в страната. Той обаче контрира, че работи по въпроса за допускане на иранските жени на стадионите.

През февруари 35 жени бяха арестувани, след като се опитаха да гледат на живо дербито на Техеран между "Естеглал" и "Персеполис", което се игра пред 95 хиляди души. По-късно Инфантино обеща, че в близко бъдеще жените в Иран ще бъдат допуснати до футболните стадиони.

Повече новини четете на Gol.bg.

Снимка: Gol.bg

fallback
Още от Свят
fallback