fallback

Кървавият Великден в Мюнстер: Изключено е да е тероризъм!

Все още се изяснява мотивът на психично болния германец

08.04.2018 | 13:10 Автор: Иван Берберов

Все още не е ясен мотивът за вчерашното нападение с микробус в германския град Мюнстер. При атаката загинаха двама души, а нападателят се самоуби.

Изключена е версията за тероризъм при вчерашното нападение в Мюнстер. Двете жертви са мъж и жена на 65 и 51 години. Други 20 души бяха ранени. 

Нападателят е германски гражданин на 48-години. Според местната полиция в миналото е имал психични проблеми и е заплашвал със самоубийство. 

Все още обаче се изяснява дали извършителят е имал съучастници. Това твърдят източници от германското разузнаване. От външно министерство уверяват, че няма пострадали българи. Разследването по случая продължава. Днес следобед се очаква полицията да изнесе повече данни.

На този етап се знае, че нападателят е германец с психически проблеми, роден през 1969 година, каквито публикации се появиха в местната преса. 

Той е живеел на 2 километра от мястото на атаката. Известно е, че е правил опити за самоубийство и е имал намерение да пробва отново. Имал е проблеми в работата си, а в миналото се е занимавал с наркотрафик.

Много хора вече се включиха в кампанията на университетската клиника в Мюнстер и дариха кръв за пострадалите.

 

fallback
Още от Свят
fallback