fallback

Кандидатствате за виза, дайте си Facebook-а

САЩ планират да въведат "тотално проучване"

31.03.2018 | 15:17 Автор: Ивайло Николов

САЩ планират да събират данни от социалните медии от кандидатите за виза в страната, съобщава Ройтерс.

Идеята е вписана в планове на Държавния департамент, изготвени във връзка с политиката на президента Доналд Тръмп за "тотално проучване" на кандидатите, пише INVESTOR.BG.

Кандидатите за виза и за имиграция в САЩ ще трябва да представят списък със своите профили в социалните мрежи, които са използвали през последните пет години.

Тези данни ще бъдат представяни в специални апликационни форми.

Ако идеята бъде одобрена, кандидатите за виза ще трябва да дават информация за телефонни номера, имейл адреси и предишни пътувания в последните пет години.

Те ще бъдат питани и дали са били депортирани от дадена страна, както и дали техни роднини са замесени с терористична дейност, допълват още от Държавния департамент.

Съдът вече веднъж спря опитите на Доналд Тръмп да ограничи миграцията и да забрани влизането на граждани от няколко страни в САЩ.

Новата мярка ще засегне към 15 милиона чужденци, които всяка година кандидатстват за американска виза. Изключение ще бъде правено за дипломати и визи за официални лица.

Преди тази информация се събираше само от чужденци, които са идентифицирани като подозрителни. Всяка година в тази категория попадат към 65 хиляди души. 

fallback
Още от Свят
fallback