Борисов предупреждава за навлизане на националисти във властта в Европа

ЕНП се събра на форум в София преди европейските избори следващата година

09.03.2018 | 18:39 Редактор:
Борисов предупреждава за навлизане на националисти във властта в Европа
Борисов предупреждава за навлизане на националисти във властта в Европа

Премиерът на България Бойко Борисов предупреди за опасността от навлизане във властта на националистически партии в Европа.

В началото на речта си по време на форум на Европейската народна партия в София Борисов обяви Европа за най-доброто място за живеене и отново заяви, че миграционният натиск отвсякъде е към стария континент. На заседанието присъстваха над 400 делегати, сред които кметове, регионални политици, членове на Европейския парламент. А със събитието беше отворен пътят към европейските избори догодина.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че вотът ще е генерална репетиция за следващите местни избори у нас. На форума не липсваха и похвали. Президентът на ЕНП Жозеф Дол определи Борисов като най-добрия шеф на съюза.

От пресцентъра на ГЕРБ разпространиха съобщение, в което се казва, че на срещата между Жосеф Дол и Борисов, президентът на ЕНП е споделил:

"Усетих, че социалистите са много завистливи за всичко, което ГЕРБ прави тук. Според мен българските социалисти не съществуват, откакто България пое Председателството, защото Бойко е най-успешният шеф в Европа".

Засегната от изказването – лидерът на БСП Корнелия Нинова опреди изказването на Дол, като "абсолютно неприемливо". 

Бойко Борисов от своя страна обяви, че се надява групата на ЕНП да е най-силна след изборите в Европейския парламент.