fallback

Нови разкрития около скандала с Майкъл Флин

Помогнал ли е бившият съветник на Тръмп за екстрадацията на мюсюлманския проповедник Фетхуллах Гюлен в Турция

11.11.2017 | 14:05 Автор: Велислав Филипов

Разследването между нерегламентираните връзки между Доналд Тръмп и Русия взима нова посока. Този път следите водят към Турция. Според медиите в САЩ бившият съветник на Доналд Тръмп по националната сигурност Майкъл Флин заговорничил за отвличането и екстрадацията в Турция на живеещия в Съединените щати мюсюлмански проповедник Фетхуллах Гюлен.

Той е обвиняван от Анкара за организирането на миналогодишния опит за преврат в Турция. Гюлен живее от години в САЩ, а днес името му е замесено в нов скандал.

Разследващи проверяват информацията, че турски представители са обсъждали идеята за екстрадацията на проповедника в Турция с бившия съветник на Тръмп по националната сигурност Майкъл Флин. Има и информация, че на Флин са предложени 15 млн. долара в замяна на помощта.

На срещата в Ню Йорк през декември 2016 г. присъствал и неговият син. Представеният план - Фетхуллах Гюлен да бъде задържан и изпратен с чартърен полет към турския затвор на остров Имралъ.

Адвокатът на Флин отхвърли твърденията и ги нарече скандални.

Майкъл Флин е първият съветник на Тръмп, който напусна екипа на президента след едва 23 дни. Причината бе разкритията за нерегламентираните му връзки с руския посланик в САЩ.

fallback
Още от Свят
fallback