fallback

Пророк ли е Доналд Тръмп?

Ако съдим по неговите публикации в социалните мрежи - отговорът е да

09.11.2017 | 21:00 Автор: Велислав Филипов

Ако съдим по неговите публикации в социалните мрежи, отговорът е да, а доказателствата за това са запечатани в онлайн пространството.

През октомври 2014 г. Тръмп публикува карикатура с надпис, в който наричат президента "дебил". Миналият месец американски медии съобщиха, че държавният секретар Рекс Тилърсън е използвал точно тази дума, за да опише държавния глава.

Април 2013 г. – Тръмп предупреди предшественика си Барак Обама за опасността, идваща от Северна Корея.

"Президентът трябва да внимава с онази 28-годишна откачалка в Северна Корея. По някое време вероятно ще получим доста тежки и опасни заплахи", сподели сегашният американски президент в мрежата. Въпреки това през последните месеци самият Тръмп не следва съветите си, след като отправи серия провокативни коментари по адрес на Северна Корея.

През септември 2013 г. Владимир Путин също не успя да избяга от странната дарба.

"Чудесен период за Путин. Покрай нашия президент той изглежда като гений над гениите. Не се страхувайте, ние сме нация с потенциал", загатна тогава той. Три години по-късно това изглежда е реалност, след като се потвърди руската намеса в президентските избори, довели до назначението на Тръмп.

Освен в политиката, дарбата на държавния глава се разпростира и далеч извън нея. През 2015 г. Тръмп изпревари науката със своя пост.

"Съжалявам, приятели, но не съм фен на акулите – и не се притеснявайте, те ще са наоколо много, след като ние си заминем", а само една година по-късно датски учени установиха, че хищникът живее повече от 400 години.

fallback
Още от Свят
fallback