Атентатът в Лас Вегас е дело на "Ислямска държава"

Нападателят, открил огън по време на кънтри фестивал, е ликвидиран от полицията

02.10.2017 | 10:02 Редактор: Иван Берберов
Атентатът в Лас Вегас е дело на

Кърваво нападение в центъра на Лас Вегас. Поне 50 души загинаха, а над 100 са ранените, след като мъж откри стрелба по време на музикален фестивал в града. Терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорност за извършения атентат. 

Нападението се случва по време на кънтри фестивал в центъра на Лас Вегас. Изведнъж проехтяват изстрели. От 32-я етаж на близкия хотел неизвестен стрелец открива огън по празнуващите. 

Стотици бягат, но много от тях не успяват да се скрият. Очевидци си спомнят само паника и ужас. И изстрелите, които според тях са били стотици. 

Двама полицаи също са ранени, а един от тях е в критично състояние. Нападателят е ликвидиран от полицията след тактическа акция на органите на реда. В нея се включват и специални тежковъоръжени отряди. 

Името му все още не е съобщено, но властите смятат, че става въпрос за атака на "вълк единак", а не терористичен акт. Улиците около мястото на нападението са отцепени, а хората са посъветвани да не излизат от хотелските си стаи или да избягват района. 

Част от самолетните полети над мястото също бяха временно пренасочени. Местен стадион отвори врати, за да предложи на нуждаещите се храна, вода и подслон за през нощта. Разследването продължава. Издирва се жена от азиатски произход, за която полицията смята, че е придружавала нападателя преди атаката.