fallback

Паради и фойерверки за 4 юли

САЩ отбелязаха Деня на независимостта

05.07.2017 | 16:50 Автор: Мария Аладжова

С паради, фойерверки и празненства Съединените щати отбелязаха националния си празник – Денят на независимостта. Американците празнуват 241-ата годишнина от отхвърлянето на господството на британската корона.

Следвайки традицията, много военнослужещи, заедно със семействата си, присъстваха на ежегодния пикник с барбекю на Южната морава на Белия дом.

Съпроводен от оркестъра на Корпуса на морската пехота, президентът Доналд Тръмп изнесе първото си приветствено слово по случай националния празник.

"За мен няма по-голяма привилегия от това да бъда ваш президент. Обещавам моята непоколебима подкрепа към вас, вашите семейства и мисиите ви. Държавата ни се справя много добре, независимо накъде погледнем. Икономиката ни цъфти. И да, има много предизвикателства пред нас, но ще се справим, повярвайте ми", заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Състоя се и годишното състезание по надяждане с хотдог в Ню Йорк. Шампионът Джоуи Честнът защити своята титла за десети път и подобри собствения рекорд, след като погълна 72 сандвича за десет минути.

В Манхатън празнуващи отдадоха почит към загиналите на 11-ти септември. Кулминацията на вечерта – легендарните фойерверки, осветиха нощното небе в много американски градове. Във Вашингтон, тълпите се насладиха на впечатляващия спектакъл под звуците на известната патриотична песен "Бог да благослови Америка". 

fallback
Още от Свят
fallback