fallback

Идентифицирането на загиналите в пожара в Лондон може да бъде невъзможно

Властите в британската столица предупредиха, че броят на жертвите може да достигне трицифрено число

16.06.2017 | 15:20 Автор: Василена Василева

Идентификацията на жертвите след пожара в Лондон може да се окаже почти невъзможна. Това предупреди лондонската полицията, докато екипи на пожарната претърсват обгорелите останки на 24-етажната сграда. Властите в британската столица предупредиха, че броят на загиналите може да стане трицифрено число.

Един от първите разпознати, сред загиналите в огнения ад, е 23-годишният сирийски бежанец Мохамед Алхаджали. 

Той живеел с братята си Омар и Хашем в апартамент на четиринадесетия етаж. Тримата мъже се разделили докато коридора на етажа им се пълнел с дим. Мохамед успял да се обади по телефона на братята си, когато внезапно връзката прекъснала.

Кристос Феърберн, един от оцелелите в пламъците, разказва как успял да се спаси. 41-годишният мъж живеел на петнадесетия етаж и в опита си да излезе от горящата сграда припаднал от отровния дим. 

Той бил изнесен навън от пожарникар, който го намерил на четвъртия етаж на сградата. И докато оцелели след трагедията и техните близки благодариха на пожарникарите и спасителите за героичните им усилия, то мнозина насочиха гнева си към политиците и общината с искане виновните за пожара да бъдат наказани. 

Разследването според кмета Садик Хан обаче ще отнеме седмици и дори месеци.

fallback
Още от Свят
fallback