fallback

Последната атака в Лондон: Арести и признания

Скотланд Ярд: Задържаните са радикални ислямски терористи!

05.06.2017 | 12:55 Автор: Иван Берберов

Групировката "Ислямска държава" пое отговорността за терористичната атака в Лондон, в която 7 души загинаха, а 48 бяха ранени. Вече е ясно и кои са тримата нападатели, застреляни от полицията. Те са "радикални ислямски терористи", но самоличността им ще бъде разкрита когато оперативните действия позволят, съобщиха от "Скотланд Ярд".

Терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорност за нападението в Лондон, при което трима терористи се врязаха с ван в пешеходци в центъра на британската столица. 

Джихадистката групировка обяви това в съобщение, разпространено от свързаната с нея информационна агенция "Амак". Към момента британските власти и полицията не са коментирали съобщението. 

Рано тази сутрин полицията е извършила обиски в две жилища в източната част на Лондон – в Баркинг и Нюхам. Има задържани. Вчера бяха арестувани 12 души във връзка с атаката, като по-късно един от задържаните бе освободен, без да му бъдат повдигнати обвинения. 

И докато Скотланд ярд продължава разследването на кървавата трагедия животът в Лондон постепенно се завръща към нормалния си ритъм. Макар и при засилени мерки за сигурност днес "Лондон бридж" отново беше отворен, а хората се стекоха да поднесат цветя на мястото на трагедията.

Айфеловата кула и тази нощ изгаси светлините си. Така Париж показа съпричастността си към жертвите на атаката в Лондон.

fallback
Още от Свят
fallback