fallback

Паника и стотици ранени в Торино след фалшив сигнал за бомба

Над 600 души са с наранявания, малко дете е с опасност за живота

04.06.2017 | 08:14 Автор: Тодор Петров

Фенове на Ювентус, които гледаха финала от Шампионската лига на централния площад "Сан Карло" в Торино, пострадаха след паника, настъпила вследствие на изстрели и фалшива информация за експлозии.

Над 600 души са с наранявания, а малко дете е с опасност за живота. До паниката се стигнало заради тийнейджър, който крещял, че има бомба. Полицията се опитала да възстанови реда.

Няма данни за ранени българи. А гражданите могат да подадат сигнал за техни близки, които може да са били засегнати при инцидента на телефона на Генералното консулство на България в Милано: 00 39 33 3782 6043 

Междувременно снощи "Реал" (Мадрид) успя да влезе в историята, след като надви "Ювентус" с 4:1 на финала за Шампионската лига, който се игра на стадион "Милениум" в Кардиф пред препълнени трибуни.

Мачът между тези два тима се превърна в истинско зрелище и отборите показаха изключителен футбол, но индивидуалните качества на Роналдо и по-добрата игра на "кралския клуб" на моменти наклони везните в полза на мадридчани.

С тази победа "кралете" станаха и първият отбор, който успява да защити трофея си от Шампионската лига и да го спечели за втора поредна година, след като до момента никой не бе постигал нещо подобно. Това е 12-и трофей от турнира за мадридчани.

 

fallback
Още от Свят
fallback