fallback

Протести и гняв срещу Тръмп заради Парижкото споразумение

Илон Мъск напуска Консултативния съвет на президента на САЩ в знак на протест

02.06.2017 | 18:18 Автор: Тодор Петров

С протести, разочарование и гняв - така екоактивисти, световни лидери и звезди от шоубизнеса посрещнаха решението на Тръмп да извади САЩ от споразумението за климата. 

Стотици американци се събраха пред президентската резиденция на "Пенсилвания авеню" 1600 на спонтанен протест срещу решението на американския президент. Обявиха се в защита на планетата и призоваха Тръмп да преосмисли позицията си. 

Решението на Тръмп предизвика огромна вълна от неодобрение и в социалните мрежи. Бившият американски президент Барак Обама, който постави подписа си под документа преди две години, остро осъди решението. 

Изтеглянето на САЩ от климатичното споразумение се оказа повратна точна за милиардера Илон Мъск. Основателят на "Тесла" обяви в Twitter, че напуска Консултативния съвет на президента в знак на протест. 

Холивудската звезда и носител на Оскар Леонардо ди Каприо – известен активист за климатичните промени, призова към спешни действия за опазване на планетата. 

В знак на протест срещу решението на Тръмп тази нощ сградата на кметството в Париж бе осветена в зелено. В цвета на природата бяха осветени и редица емблематични паметници на културата в различни точки на света.

fallback
Още от Свят
fallback