Президентът на Венецуела води предаване за салса

Това ще бъде музикално, културно и политическо предаване, обяви Николас Мадуро

01.11.2016 | 15:00 Редактор: Мария Аладжова
Президентът на Венецуела води предаване за салса

На фона на тежката икономическа криза във Венецуела, президентът на страната Николас Мадуро започна да води собствено радио шоу, посветено на салсата. Всекидневното предаване ще бъде излъчвано по радио "Мирафлорес", съобщи лично държавният глава.

В изненадващо изявление пред сънародниците си Николас Мадуро заяви, че ще превърне „Часът на салсата“ в свой приоритет. Това ще бъде музикално, културно и политическо предаване.

Венецуела е разтърсена от най-тежката криза в историята си. След падането на цените на петрола, които са източник на 96% от приходите на страната, икономиката се срина, а инфлацията стана неконтролируема.

От месеци в страната има недостиг на храни, лекарства и стоки от първа необходимост, като се налага венецуелците да пътуват до съседна Колумбия, за да си набавят сапун и тоалетна хартия. Опозицията обвинява за кризата Мадуро и през последните седмици прави опити да го свали от власт. Президентът пък заплаши да арестува лидерите на опозицията, ако парламентът започне процедура по отстраняването му от длъжност.