Тръмп: Съвсем естествено е да коментирам дамските прелести, когато съм в мъжка компания

Кандидатите за Белия дом премериха сили във втория президентски дебат

10.10.2016 | 11:23 Редактор: Мария Аладжова
Тръмп: Съвсем естествено е да коментирам дамските прелести, когато съм в мъжка компания

Хилари Клинтън сe очерта като безспорен победител във втория президентски дебат в Съединените щати. Според американската телевизия CNN кандидатът на демократите има 57% одобрение. 

Темата за уважението към жените беше основна в словесния двубой между Клинтън и републиканския кандидат Доналд Тръмп. Двамата претенденти за Белия дом се изправиха един срещу друг във Вашингтонския университет в Сейнт Луис, щата Мисури.

Освен модераторите, в дебата въпроси задаваха и гласоподавателите, които все още не са решили за кого да дадат подкрепата си. Още в самото начало на дебата Клинтън и Тръмп започнаха да си отправят нападки и да напомнят за компромати, свързани с личния живот и семействата на кандидатите.

Хилари Клинтън отбеляза, че нейната кампания е насочена към традиционните ценности на Америка като уважение към другия и гордост от разнообразието. 

Тръмп започна словото си със скандала, в който беше замесен, след като се появи негов запис, в който се чува как той коментира увлечението си по жените с цветист език.

"Не мисля, че поведението ми е скандално. През последните седмици подобни обвинения се появиха в публичното пространство относно разговори, извадени напълно от контекста. Това бе разговор, за който се извиних на семейството и приятелите си. Съвсем естествено е да коментирам дамските прелести, когато съм в мъжка компания. Това е съвсем естествено и не се чувствам виновен. На фона на всичко лошо, случващо се не само в нашата страна, но и по света, подобни обвинения към мен изместват фокуса от истински важните теми. Това определено е кампания, целяща да накърни имиджа ми, но това няма да ме откаже от надпреварата", заяви Тръмп.

Клинтън отговори: "През последните дни отделих доста време, за да обмисля ситуацията, да помисля за отношението на жените, което показва Доналд Тръмп. Това, което видях, определено ме кара да мисля, че макар и опонентът ми да твърди, че се е променил, това не е вярно. Виждаме как той обижда жените, дори отправя нападки към бившата Мис Вселена. Това не е кандидатът, който трябва да бъде избран за президент".

Милиардерът обаче побърза да припомни забежките на съпруга ѝ - бившият президент Бил Клинтън.

Самият дебат придоби скандален привкус, само часове преди началото си, след като Доналд Тръмп участва в пресконференция с четири жени, едната от които обвинява Бил Клинтън в изнасилване. Катлин Уили, Хуанита Бродерик, Пола Джоунс и Кейти Шелтън отправиха тежки обвинения срещу бившия американски президент и обявиха, че съпругата му е знаела за неговите забежки и дори ги е заплашвала.

От щаба на Хилари Клинтън коментираха изявата на милиардера с думите: "Както винаги Хилари Клинтън е готова да се справи с всичко, което Доналд Тръмп я предизвика. Това е неговият отчаян опит да остане в надпреварата".