fallback

Politico: Републиканците разглеждат възможността за сменяне на Тръмп

Междувременно бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани подкрепи милиардера

09.10.2016 | 16:00 Автор: Мария Аладжова

Рокада месец преди изборите зад Океана. Доналд Тръмп да бъде заменен от друг кандидат на републиканците за Белия дом - тази възможност разглеждат юристи на партията, пише изданието Politico, като се позовава на вътрешни източници.

Новината идва на фона на поредния скандал около ексцентричния кандидат със сексисткото му изказване. 

Председателят на Националния комитет на юристите в Републиканската партия Рейнс Прибъс е казал, че в следващите 48 часа ще бъде преразгледана предизборната стратегия.

Според юристите замяната няма как да стане без сътрудничеството на самия Тръмп. Той може да бъде заменен само, ако се откаже или умре.

Разглежда се и вариантът в надпреварата да се включи втори кандидат на републиканците.

По-рано подкрепата си за Тръмп оттеглиха водещи фигури от партията му сред които сенаторът Джон Маккейн. Критики дойдоха дори от вицепрезидента му Майк Пенс и съпругата на ексцентричния милиардер Мелания, която заяви, че изказването му я обижда.

Според бившия кмет на Ню Йорк – републиканеца Руди Джулиани, Тръмп не трябва да се отказва от битката за Белия дом: "Няма нищо, което да доведе до отпадането му. Това е само желанието на водещите на кампанията на Клинтън и тези, които му противопоставят от години. Той е в надпреварата, за да спечели и ще спечели!", настоява Джулиани.

Според анализатори компроматът ще разколебае сериозно подкрепата за милиардера в навечерието на днешния втори предизборен дебат. Резултатите от първия сблъсък отчетоха победа за Хилари Клинтън.

 

fallback
Още от Свят
fallback