fallback

Хилари Клинтън е в добро здраве и е способна да служи като президент

Американска телевизия "по погрешка" обяви смъртта на бившия държавен секретар

15.09.2016 | 13:10 Автор: Ирина Георгиева

Здравословното състояние на кандидата на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън безспорно бе най-обсъжданата тема в страната през последните дни. Затова не е чудно, че американска телевизия "по погрешка" обяви смъртта на бившия държавен секретар.

Водещите на телевизия ABC7 в началото на централната информационна емисия съобщиха новината, че бившият държавен секретар е починала от възпаление на белите дробове. След това обаче емисията продължи, без да бъде дадено обяснение на зрителите. 

Спекулациите за здравето на Хилари Клинтън започнаха, след като по време на възпоменателната церемония на 11 септември тя се почувства зле и беше отведена от придружаващите я лица в апартамента на дъщеря й Челси. 

Американските медии публикуваха поредица от колажи и карикатури, открито осмивайки състоянието на 68-годишната Хилари. 

Появиха се и слухове, че тя ще се откаже от битката за Белия дом. От щаба на Демократическата партия обаче обявиха, че бившият държавен секретар е болна от пневмония и се възстановява. 

Вчера самата Клинтън заяви, че се чувства достатъчно добре, за да поднови кампанията си. 

Спекулациите не спряха дори след като личният лекар на Клинтън - д-р Лайза Бардък, излезе с официално становище, че пациентката й е в добро здраве и е способна да служи като президент на страната.

fallback
Още от Свят
fallback