fallback

Хилари Клинтън ще се завърне в кампанията за Белия дом утре

Ще подновим пътуванията от кампанията в четвъртък, повече подробности предстоят, уточни говорителят й Ник Мерил

14.09.2016 | 07:17 Автор: Ирина Георгиева

Кандидатът на Демократическата партия на САЩ Хилари Клинтън ще се завърне в кампанията за Белия дом в четвъртък, след няколко дни на възстановяване у дома от пневмония, съобщи говорителят й, предадохa AFP и "Фокус". 

"Ние ще подновим пътуванията от кампанията в четвъртък, повече подробности предстоят", каза в изявление Ник Мерил, говорител на кандидата на демократите за президент на САЩ. 

По думите му, Клинтън е прекарвала деня "наваксвайки с четене на брифинги, провеждайки телефонни разговори" и гледайки вдъхновяващата ред на Барак Обама във Филаделфия, в която президентът щедро похвали своя бивш държавен секретар. 

Припомняме, че Хилари Клинтън се лекува от пневмония часове след като тя едва не припадна на церемонията за отдаване на почит на загиналите при терористичните актове от 11 септември.

Бившата първа дама е на антибиотици, но се е дехидратирала по време на церемонията.

Клинтън отмени планираното предизборно пътуване до Калифорния. Здравословното ѝ състояние стана повод за дискусии сред нейните опоненти републиканците, които акцентираха, че тя не разполага с необходимата физическа издръжливост, за да изпълнява длъжността президент.

fallback
Още от Свят
fallback